ZECE lucruri despre aristocrați pe care trebuie să le știi

theimproper.com

Prefer filme de epocă, romane inspirate din viața aristocraților. Recent am citit cartea “Noblesse Oblige” de Christine Grafin Von Bruhl și am trăit senzații puternice la parcurgerea ei. Am căpătat informații pe care nu le-am perceput în filme. După cum știm, un film nu va cuprinde niciodată descrierea unui castel, străzi, peisaj, așa ca o carte.

În următoarele rânduri află zece lucruri despre aristocrați pe care le-am memorat eu din cartea menționată mai sus.
🎈Nobilii trăiesc departe de civilizație, acolo unde rareori răzbate cineva. Sunt atât de izolați încât nu mai au nevoie de perdele. Trebuie să străbați codri fără sfârșit, străzi asfaltate sau drumuri întortocheate ca să ajungi la castelul nobilului.

🎈Almanahul Gotha este un ghid pentru nobili, ca o Biblie a acestei clase, cel puțin o ediție se află în fiecare castel. Nu există nici un nobil să nu-l consulte sau să nu-l cunoască. În ghid se scrie cine cu cine se înrudește, originea celor care poartă numele de nobil, gradele de rudenie etc. De exemplu dacă un tânăr nobil a dansat cu o fată, atunci parinții agitați vor studia Gotha pentru ai verifica numele fetei. Astfel cunosc dacă sunt șanse pentru o nuntă. (Pentru noi este mai simplu, dacă ne place de o persoană o căutăm și o analizam pe internet ).
🎈Nobilii fac mulți copii- 7,8,9 copii. O familie care are un copil sau doi este compătimit sau considerat “mic burghez”.
🎈Nobilii se plimbă doar pe domeniul privat. Ies în pădure atunci când se hotărăsc să călătorească. Când vor să plece cu undeva departe, îi așteaptă la poartă mașina elegantă cu șoferul.
🎈Iubirea pentru persoanele din lumea burgheză este interzisă. Aleasa feciorului trebuie sa fie potrivită rangului.

🎈Castelele sunt mari cu coridoare lungi, ușile sunt grele, camerele enorme și înalte. Străbați distanțe mari ca să cauți baia, bucătăria. În castel sunt locuri în care nobilul străbate o dată pe an. Pornești la drum prin casă să cauți copiii ca să-i chemi la mancare.
🎈În castel domnește frigul, de aceea, nobili se îmbracă gros, recurg la blănuri și lâna.
🎈Doamnele de viță nobilă au garderobe cu haine de bal, haine de zi, costume elegante , pantofi asortați, accesorii și pălării.
🎈Copii cunosc eticheta. Sunt educați de mici foarte sever cum să poarte o conversație ca să adopte un vocabular propriu, cum să stea la masă, cum sa se poarte. Nobilii au un sistem sever de reguli care îi guvernează.

🎈 Nobilimea a apărut când egalitatea intre oameni a fost pierdută. Perioada strălucită a aristocraților: din Evul Mediu până la sfârșitul sec: al XVIII-lea.
Etc. Etc. Etc.
Am menționat foarte putine lucruri.
Despre îndeletnicirile principale, mariaj, studii, etichetă, etc. aflați din carte.

sursa foto: tvnz.co.nz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.